Bovenste lidmaat

Vele handelingen uit het dagelijks leven worden met het schoudergewricht uitgevoerd. Denk hierbij maar eens aan haren kammen, je broek ophijsen, een tas optillen of iets naar je mond brengen. Om deze bewegingen te kunnen maken, is een grote mobiliteit nodig.

Het komt vaak voor dat mensen last hebben van schouderpijn. Het is dan ook één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat de schouder een complex onderdeel van het lichaam is. Juist omdat de schouder veel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Een pijnlijke schouder ontstaat namelijk vaak doordat deze overbelast is.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten kunnen voorkomen in verschillende vormen. Je kunt hierbij denken aan een zeurende pijn in de schouder, een stekende pijn in de schouder, pijn tussen schouderbladen of een stijve schouder. Deze klachten wijzen vaak al op andere aandoeningen. Hieronder volgt een overzicht van mogelijke aandoeningen:

  • Artrose in de schouder
  • Frozen shoulder
  • Slijmbeursontsteking
  • Schouder uit de kom
  • Peesontsteking
  • Afgescheurde schouderpees (Rotator Cuff)
  • Impingement syndroom
  • Muisarm
 
Wat kan Medisch Centrum Opwijk voor je betekenen?

Bij de meeste schouderklachten is het in beweging blijven vaak het belangrijkste tijdens een behandeling. Eerst moet je de schouder wat rust bieden zodat de ontsteking tot rust kan komen. Daarna kun je beginnen met het uitvoeren van verschillende oefeningen.

Blessures aan de schouder zijn vaak gecompliceerde aandoeningen die veel aandacht nodig hebben waarbij een goed behandelingsproces altijd noodzakelijk is. Daarom is het erg belangrijk om de onderliggende oorzaak bij schouderpijn te achterhalen. Tijdens een intakegesprek bij een kinesiherapeut gespecialiseerd in schouderklachten, zal de onderliggende oorzaak onderzocht en uitgevraagd worden. Aan de hand daarvan wordt er een behandelplan opgesteld die specifiek aansluit op jouw aandoeningen zodat je samen met jouw therapeut kunt werken aan een snel, effectief en blijvend herstel.

Tenniselleboog – Epicondilitis lateralis

Golfelleboog – Epicondilitis medialis

Geblokkeerd gewricht

blokkering van de polsbeentjes

peesontstekingen

carpaal tunnel

zenuwinklemming

artrose van vingers en duim