Revalidatie na prothese

Een totale heup, knie of schouderprothese is een vervanging van jouw eigen gewricht. Na ontslag uit het ziekenhuis wordt aanbevolen om te revalideren onder begeleiding van een Kinesitherapeut. Bij Kinesitherapie MCO werken kinesitherapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van patiënten na een totale heup – of knieoperatie. Het gehele programma bestaat uit verschillende onderdelen. Al deze onderdelen zijn van belang zodat de revalidatie na een heup of knie operatie zo voorspoedig mogelijk verloopt.

Wat kan Kinesitherapie MCO bij een totale heup prothese of totale knie prothese betekenen?

In België worden steeds meer nieuwe heup en knie operaties uitgevoerd, onder meer door de vergrijzing en een toename van het aantal sportletsels. Omdat het eindresultaat van een dergelijke operatie voor een belangrijk deel wordt bepaald door het behandelproces, is er behoefte aan goede programma’s. De Kinesitherapeuten binnen MCO hebben ruime ervaring met het uitvoeren van behandelplannen na een heup of knie-operatie. Kortom: jouw behandelend kinesitherapeut is een expert op het gebied van behandelprogramma’s voor de heup en knie.

Het revalidatietraject start met een uitgebreide intake, waarbij wordt vastgesteld wat uw hulpvraag en uw verwachtingen zijn van de revalidatie. Daarnaast wordt een lichamelijk onderzoek verricht en worden een aantal metingen verricht op het gebied van spierkracht, stabiliteit, mobiliteit en coördinatie.

Uniek bij Kiné MCO is, dat de revalidatie reeds start zodra je thuis komt van het ziekenhuis. In de beginfaze komen wij naar U thuis om zo snel mogelijk te starten met de revalidatie. Tijdens deze periode kan er geopteerd worden om gebruik te maken van Compex en/of Kinetec.