Sportblessure

Word je gehinderd door een sportblessure? Neem contact met Kinesitherapeut Jeroen@   052/517227 of via contactpagina

Met de uitbreiding van ons kinéteam is er een Master in de sportkinesitherapie bijgekomen in ons centrum, Fien zal samen met Jeroen de sportblessures opvolgen. Jeroen is docent bij de Vlaamse Trainersschool waar Blessurepreventie en Curatief handelen zijn hoofdlessen zijn

De meest voorkomende sportblessures

 

Knieblessure
Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht. Dit letsel kan ontstaan door een verkeerde draaibeweging, een onverwachte beweging of overbelasting. Een knieblessure komt het meest voor bij hardlopen, hockey en balsporten.

(Lage) rugblessure
Een rug is kwetsbaar, en met name de lage rug. Misschien heb je het wel eens gemerkt tijdens sporten. Veel mensen gebruiken hun rug verkeerd, waardoor er snel blessures optreden aan de spieren en de pezen in de rug. Een blessure aan de lage rug komt vaak voor bij fitness, voetbal en wielrennen.

Hamstringblessure
De hamstring is een spier aan de achterkant van je been. Ook deze spier en/of fascia kan verrekken of inscheuren. Meestal voel je dan (hevige) pijn in het midden van de spier. Hamstringblessures komen het meeste voor bij voetbal en atletiek.

Een sportblessure in de nek is vervelend. Je kunt het in één keer oplopen, maar ook geleidelijk opbouwen. Misschien zit je vaak in dezelfde houding, waardoor je nekspieren altijd onder spanning staan. In zo’n geval bouw je een chronisch nekblessure op. Het kan ook zijn dat je een val maakt, waarbij je een acute nekblessure oploopt. Er zijn een aantal sporten waarbij de kans op nekblessure groter is dan bij andere sporten, waaronder zwemmen, wielrennen, judo of worstelen.

Als je last hebt van een sportblessure dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk weer van af komen. Afhankelijk van de ernst van de klacht bieden wij verschillende therapieën en oplossingen om je je zo snel mogelijk weer TOP te laten presteren.

Of je nu sport op amateur niveau of op professioneel niveau, dat maakt bij ons niet uit. Onze therapeuten zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau weer zo snel mogelijk up&running is. Al jaren staan wij bekend om de goede resultaten die wij behalen met sporters.

Welke kunnen uw klachten zijn?

De klachten van sportblessures hangen vaak samen met de oorzaak. Veel voorkomende symptomen zijn pijn, zwelling en roodheid van het gewricht. Tevens kan je gewricht warm en stijf aanvoelen. Je hebt dan het gevoel dat jouw gewricht op slot zit. Klachten kunnen zowel bij het bewegen en stilhouden aanwezig zijn.

Wat kan het Medisch Centrum Opwijk voor U betekenen?

Heb je last van een sportblessure en wil je zo snel mogelijk weer op de been zijn? Onze kinesitherapeuten kunnen hierbij helpen. Allereerst wordt door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek de oorzaak van jouw klachten achterhaald. Vervolgens worden er doelen opgesteld en deze worden opgenomen in een persoonlijk behandelplan. De behandelingen richten zich op het verstevigen en versterken van het geblesseerde lichaamsdeel, bewustwording en preventie. Bij ons start een traject met kinesitherapeutische behandelingen aan de behandeltafel, dan ga je samen met de kinesitherapeut oefeningen doen.