Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie kan een uitkomst bieden als u een blessure heeft opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk uw sportbeoefening wil hervatten. Binnen onze praktijk gaan we u op een verantwoorde manier terug naar uw oorspronkelijke sportniveau brengen na een blessure, overbelasting of operatie. Ook herstel na een zware training of wedstrijd en aangepaste oefeningen ter preventie van nieuwe letsels zijn een belangrijk onderdeel binnen het domein van Sportkinesitherapie.

Sportspecifieke revalidatie en Functional training

hier maken we gebruik van houdingen en bewegingen die zeer sportspecifiek zijn of vaak voorkomen in het dagelijkse leven. Bij functionele training worden volledige spierkettingen getraind. Een individueel programma zal voor u worden opgesteld, afhankelijk van de problematiek. Hierbij werken we oa met Skill-Up

Sportmassage
Sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij verschillende massagetechnieken gebruikt worden, gericht op het verbeteren van de spierconditie en het bevorderen van spierherstel.  De massage maakt verhard weefsel weer soepel en stimuleert de bloedcirculatie, waarbij tevens de afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden.

Blessurepreventie,

BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN
Blessurepreventie is een belangrijk deel van training. Rompstabilisatie, bekkencontrole, proprioceptie, spierversterkende oefeningen, flexibiliteit, recuperatietraining, voeding en rust zijn onderdelen waar we wekelijks of zelfs dagelijks tijd aan moeten besteden om blessures te voorkomen. Tijdens de training wordt de belasting progressief verhoogd. Hierdoor krijgt het lichaam een hogere belastbaarheid en word je minder blessuregevoelig.

COMPEX

Binnen de praktijk heeft Jeroen zich gespecialiseerd bij DJO-CompexBenelux tot productspecialist en trainer/begeleider voor gebruikers. We hebben dan ook verschillende toestellen die kunnen gebruikt worden.

Taping
Taping kunnen we gebruiken  bij allerlei problemen. In de praktijk werken we met de verschillende soorten tape met elk hun specifieke functie. De klassieke witte tape met als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken, een partiële of totale immobilisering bekomen ter bescherming van lichaamsstructuren. De elastische rekbare tape (Kinesiotape) volgens het Medical Taping Concept ondersteunt spieren en gewrichten in hun functie en beweging terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De tape werkt onmiddellijk pijndempend en verlichtend, ondersteunt het gewricht en verbetert spierfunctie. En ten slotte de Dynamic Tape, een meerlagige benadering van Biomechanical Taping.