Sportrevalidatie

De sportrevalidatie is er voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De kinesitherapeut geeft advies, voorlichting en tips om blessures te voorkomen. Daarnaast begeleidt hij je naar jouw gewenste sportniveau. Of je nu topsporter bent of af en toe eens gaat fietsen/wandelen, bij ons is het behandelingsproces voor iedereen hetzelfde.


Met welke klachten kan ik terecht bij de kinesitherapeut?
De meeste klachten waarmee men naar de sportrevalidatie gaat, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Sportrevalidatie richt zich niet alleen op het herstel van de blessure maar kan ook bedoeld zijn om juist lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.


Sportspecifieke analyse
De kinesitherapeut werkt vanuit een sportspecifieke analyse die voor iedereen uniek is. Hierbij wordt gekeken naar de motorische eigenschappen; coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Via deze analyse stellen we verschillende doelen op om de oorzaak van de blessure aan te pakken.


Sport als onderdeel van therapie
De kinesitherapeut is er ook voor ouderen, kinderen of patiënten met een aandoening zoals COPD, diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten, waarbij sport een belangrijk onderdeel van de therapie is. De sportkinesitherapeut stelt een trainingsschema op, rekening houdend met je situatie.


Wat biedt de kinesitherapeut binnen het Medisch Centrum Opwijk?

  • Breed aanbod specialisaties onder één dak die samenwerken voor optimaal en effectief resultaat (bv. samenwerking met podoloog, diëtist, psycholoog).
  • Ruim opgezette oefenzaal.
  • Revalidatie buiten de praktijk (looppiste, voetbalplein, specifiek naar uw sport).
  • Sportspreekuur (nog in opstartfaze en zal doorgaan bij EMO)
  • Bewegingsanalyses (evt. met behulp van videoanalyse).
  • Specifieke revalidatie- trainingsprogramma’s (www.skill-up.be).