Stottertherapie

Voor wie?

Voor kleuters (2,5-5 jaar) en kinderen (6-12 jaar) die stotteren.

Wat?

Tijdens de stottertherapie werk ik één of twee keer per week op een speelse manier met het kind. Daarnaast volgen de ouders een oudercursus opdat zij voldoende achtergrond hebben over stotteren, hun kind op een correcte manier kunnen helpen en de omgeving kunnen informeren.

Hoe?

Je kan via mail of telefonisch een afspraak maken voor een intakegesprek. Aan de hand van vragenlijsten kom ik dan meer te weten over het ontstaan en de aard van het stotteren van jullie kind.

Nadien zal ik een gesprek hebben met het kind zodat ik kan nagaan of er inderdaad sprake is van stotteren en indien dit het geval is, wat de ernst is.

Ten slotte komen we samen om de resultaten te bespreken en te beslissen of er al dan niet therapie opgestart dient te worden.

Als er effectief sprake is van stotteren en er wordt gestart met therapie, dan is er een mogelijkheid tot een gedeeltelijke terugbetaling van de therapiesessies via uw ziekenfonds.

In 2013 behaalde ik mijn masterdiploma logopedie aan de K.U.Leuven. Omdat ik geboeid was door het complexe samenspel van emoties, gedachten en spraak bij stotteren heb ik nadien de bijkomende opleiding tot stottertherapeute gevolgd bij CIOOS. Sindsdien heb ik steeds als logopediste en stottertherapeute gewerkt en ik vind het nog steeds de leukste job ter wereld.

Je kan mij bereiken via freya@medischcentrumopwijk.be of 052 51 72 27